Picture
Parfum Capucine patrí medzi tri vône z kolekcie Eau de Fleurs – Capucine, Néroli a Lavande. Je akýmsi holdom ku kvetinovým vôňam, ktoré sú pre Chloé charakteristické už od roku 1975. Ani Chloé Narcisse, ktorej je už na tomto blogu venovaný priestor sa nevymyká kvetinovej tradícií.

Eau de Fleurs je dôstojným pokračovateľom s tým, že pridáva závan eau de Cologne. Táto recenzia sa bude venovať práve parfumu Chloé Eau de Fleurs Capucine. Jeho tvorcom je Louise Turner. Pri jeho komponovaní použil tón žeruchy, čo nebol práve v parfumérstve mainstream (obsahujú ju napríklad Bvlgari Omnia Green Jade alebo Very Sexy od Victoria's Secret). Bude to zrejme spôsobené sírovými nuansami. Každopádne, Louise Turner použitím žeruchy určite nič nepokazil, ba práve naopak.

Ako Capucine od Chloé vonia?

Picture
Capucine oplýva aj sviežimi citrusovými vôňami, no navodzuje aj arómu rozdrvených lístkov a trávy galbanum s náznakom sladkého medu a ambroxanu. Do vône sa vkráda aj biele pižmo, čo nie je vždy plus, hlavne v prípade, keď sa prepojí so zelenými tónmi. No postupne sa čoraz viac rozvíja korenistá vôňa s príjemným krémovým podtónom. Samozrejme, nechýba ani jedna s najpoužívanejších zložiek Chloé parfumov – ruža.

Celková kompozícia následne prechádza do drevitejších akordov, hoci aromatické a zelené náznaky ostávajú zachované.

Záver patrí tónom vanilky, neskôr svoj akord pritvrdzuje ambra, ktorú osviežuje konvalinka. Po čase sa parfum rozvíja do citrónového i zeleného ambrového rozležania.

Resultát je v konečnom dôsledku taký, že parfum Chloé Eaud De Fleurs Capucine sa môže pýšiť statusom originálnej vône. Nevydrží síce nejako extrémne dlho, ale určite sa oplatí vyskúšať už len kvôli v úvode spomínanej žeruche.

Zloženie parfumu

  • Hlava
citrón, jalovec, neroli, bergamot, galbanum
  • Srdce
ruža, jazmín, konvalinka
  • Základ
pižmo, ambroxan, drevo

PS: pozrite si aj krátke "videopredstavenie" parfumu Chloé Eau De Fleurs Capucine v Multimédiách.
 
Picture
Prvý  parfum, ktorý dostáva priestor na týchto stránkach je Chloé Narcisse.
Keď sa vysloví pojem narcis, ľuďom sa väčšinou v mysli preženú tieto významy: záhradná rastlina s čarokrásnym kvetom, ďalšiemu, ktorý má znalosti gréckej mytológie, zrejme vyskočí mladícka postava Narcisa, ktorý sa zamiloval do svojho obrazu v zrkadle. Tí, čo sa orientujú v sociológii či psychológii možno príde na um narcizmus ako fenomén súčasnej kultúry. No a tým ostatným sa vyjaví parfum Chloé Narcisse.

Krásny kvet, očarujúci mladík a parfumy Chloé – krása je totiž to, čo tieto fenomény spája. Krása parfumu Chloé Narcisse spočíva v kombínacii sviežosti broskyne, ananásu, kvetov pomarančovníka a fialky.

V srdci parfumu objavíme klinčeky, gardénie a jazmín. Nechýba ani typická Chloé prísada, ruža a aký by to bol Narcisse parfum, keby vo flakóne nefiguroval kvet narcisu. Základ tvorí céder, santalové drevo, vanilka a pižmo.

V Narcisse je sila

Picture
Chloé Narcisse je parfum s nesmierne silnou vôňou. Prerazí mnohé ďalšie a v spoločnosti proste vyniká. Treba však zdôrazniť, že určite nepôsobí vulgárnym dojmom, hoci jemný práve tiež nie je. Výhodou je, že vôňa prekvapí a vydrží veľmi dlho.

Parfum je jednoducho vôňa, ktorá spája jasné farby, kvetinové vône, vďaka čomu vytvára neodolateľnú kombináciu. Je vhodný rovnko počas dňa ako aj na večerné chvíle. Napriek tomu, že je určený skôr zrelším ženám, nič ním nepokazia ani mladšie ročníky plné životnej energie a entuziazmu.