Tento parfum od Chloé je novinkou. Relatívnou. Novým je v tom zmysle, že na pulty sa dostal tento rok. Vo februári. Relatívnou preto, lebo je vynovenou verziou Chloé Eau de Parfum, ktorú Chloé predstavila v roku 2008.

Do kompozície vonných esencií, z ktorých vyžarujú lúče citrusových plodov v kombinácii s kvetinovými akordmi ruží, sa pustil Michel Almairac. Pod značkou Chloé už vytvoril Chloé Lisy, See by Chloé a samozrejme originál tohto parfumu – Chloé Eau de Parfum. A treba povedať, že svojej úlohy sa chopil zodpovedne, čomu zodpovedá aj výsledok.

V jednoduchosti je krása

Picture
Parfum L' Eau de Chloé je vo svojej podstate a samozrejme vo flakóne veľmi jednoduchý. Má navodiť pocity, aké sa ľuďom dostavujú počas horúcich letných dní, kedy sa človek v záhrade osviežuje ľadovou citrónovou limonádou. S jemným odtieňom grepu a limetky.

Srdcom parfumu je ruža. Aj v originálnej verzii to tak bolo, lenže tu je nahradená 22% koncentrátom ružovej vody. To dodáva parfumu príjemný kvetinový nádych bez akýchkoľvek disonancií ďalších akordov. Proste viete, na čom ste. Všetko toto stojí na základe pačuli.

Chvíľu ma mátali obavy, predtým, ako sa parfum ku mne dostal, či to nebode ďalšia z tých vôní, ktoré tak silno rozvoniavajú chémiou, až máte pocit, že ste otvorili nejakú aviváž s kvetinovou arómou. Toto však nebol ten prípad. Výber esencií je síce jednoduchý a vlastne taký prostý, že mi vnuklo otázku, prečo sa väčšina parfumov skladá zo 7 a viac ingrediencií, keď v podstate stačia 3?

Zloženie parfumu Chloé L'Eau de Chloé

  • Hlava
citrusy
  • Srdce
ruža
  • Základ
pačuli